Osteopatia

Osteopatia on Valviran hyväksymä manuaalinen hoitomuoto, joka tähtää kehon toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Hoito on aina yksilöllistä ja sen myötä erittäin turvallista ja tehokasta. Yksinkertaisuudessaan hoito perustuu anatomian ja fysiologian tarkkaan tuntemukseen, jonka perusteella kehoa ohjataan takaisin optimaaliseen asentoon ja toimintaan. Hoidossa ei keskitytä pelkästään oirealueeseen, vaan tarkoitus on löytää vaivan todellinen syy. Osteopaatti hallitsee useita menetelmiä, joista hän valitsee ja soveltaa tehokkaimman hoidon.

Kenelle osteopatia sopii?
Osteopatia on tehokas ja turvallinen hoitomuoto, joka sopii kaiken ikäisille vauvasta vaariin. Hoitomenetelmä valitaan aina asiakkaan ja ongelman mukaan.

Osteopatialla voidaan hoitaa mm. seuraavia vaivoja:

– Niska-, hartia- ja päänsäryt. Migreeni.
– Olka- ja kyynärpään vaivat.
– Ranteen kiputilat
– Sormi- ja varvasnivelten vaivat
– Jalkaterän, kantapään ja jalkapohjan vaivat.
– Nilkka-, polvi- ja lonkkavaivat.
– Selkäkivut, iskias ja noidannuoli (lumbago).
– Raajojen kipu- ja puutumisoireet.
– Huimaustilat, lihaskireydet ja jännevaivat.
– Purentalihasten ja leukanivelten staattiset tilat
– Koliikki

Akuutit kiputilat lievittyvät yleensä jo ensikäynnillä, mutta vaivan parantamiseksi osteopaatit suosittelevat useampia hoitokertoja. Pitkäaikaissairaudet vaativat lähes aina hoitosarjan. Jos työ tai harrastus rasittaa jatkuvasti kehoasi, sinun kannattaa käydä osteopatiassa säännöllisesti.

Lisätietoja osteopatiasta:
Osteopaattiliitto
Suomen osteopaattiliitto Ry